Donderdag 2 november:

Allerzielen op de begraafplaats

Grafzegening tussen 17.30 en 18.00 uur

Op de dag van Allerzielen herdenken we op begraafplaats St. Barbarastichting de overledenen volgens een oude kerkelijke traditie.

Tussen 17.30 en 18.00 uur zal pastoor Franklin aanwezig zijn voor de grafzegening.

De begraafplaats en de kapel zijn op deze dag sfeervol verlicht. In de kapel zijn voor de gelegenheid graflichten te koop.

De begraafplaats blijft deze dag open tot 20.00 uur.

De begraafplaats heeft een herinneringsplek met gedenkboom.

Op Begraafplaats St. Barbara is een mooi beplante herinneringsplek gemaakt. Voor nabestaanden van overledenen waarvan het graf niet meer bestaat kan dit een plek zijn om hun dierbaren te herdenken.

Aan de gedenkboom kunnen nabestaanden een goudkleurig blad laten bevestigen waarop gegraveerd de naam, geboorte- en sterfdatum van de overledene.

Iedereen heeft de mogelijkheid een blad aan te vragen. Het is niet nodig dat de overledene bijgezet is geweest op onze begraafplaats.

Sterrenkindjes (kindjes die overlijden tijdens de zwangerschap of vlak na de geboorte) kunnen niet altijd begraven worden, of ouders weten niet dat die mogelijkheid bestaat. Hierdoor hebben vele sterrenkindjes geen grafje of herdenkingsplek.

De verwerking van zo’n verlies kan draaglijker worden als je iets tastbaars hebt om een sterrenkindje te gedenken. Een blad in de herdenkingsboom op Begraafplaats St. Barbara biedt hiervoor een mogelijkheid.

Informatie over het aanvragen en de kosten van een gedenkblad zijn verkrijgbaar via de begraafplaatsbeheerder.

De herinneringsplek bevindt zich aan de linkerkant van de begraafplaats, ter hoogte van de ingang van de kapel.